Biščević i Klem o suradnji HRT-a i RTV-a

U planu je pokretanje inicijative za potpisivanje protokola o suradnji Radio-televizije Vojvodine i Hrvatske Radio-televizije rečeno je nakon sastanka hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića i zamjenika generalnog direktora RTV-a Jozsefa Klema. Veleposlanik se prilikom posjeta upoznao i s radom Hrvatske redakcije i predstavljanjem njenih programskih sadržaja.

Suradnja između Radio-televizije Vojvodine i Hrvatske radio-televizije podrazumijevala bi, među ostalim, prikazivanje suvremenih hrvatskih filmova i dokumentarnih emisija o turizmu. Eventualna suradnja bila bi korisna za obje medijske kuće rekao je veleposlanik i dodao da je svaki vid suradnje i međusobnog dijaloga dobro došao.

Radio-Televizija Vojvodine emitira program na 15 manjinskih jezika i zbog toga je veoma bitna suradnja s nacionalnim zajednicama koji žive u Vojvodini i s njihovim matičnim državama, rekao je zamjenik Generalnog direktora Jozsef Klem i istaknuo kako je jedan od najvažnijih ciljeva u bliskoj budućnosti suradnja RTV-a s HRT-om.

Biščević i Klem osvrnuli su se i na nedavno prikazivanje hrvatske serije  koja je imala veliku gledanost u bivšoj SFRJ »Kuda idu divlje svinje« na Prvom programu Televizije Vojvodine, kao i još nekih serija i filmova pozdravivši svaki vid slične suradnje.