Čikerijada ponovno okupila mlade

Ranim jutrom u subotu 25. lipnja (u 7.30) ispred župe Uskrsnuća Isusova, krenula je biciklistička kolona mladih vjernika koji su predvođeni vlč. Vinkom Cvijinom krenuli put Čikerije. Nakon pauze od 10 godina, djeca i mladi su se ponovno okupili na Čikerijadi. Zasluga je to vlč. Tomislava Vojnić Mijatova i vlč. Vinka Cvijina koju su imali za cilj oživjeti uspomenu iz dana njihove mladosti, ali i dana kada se na Čikeriji okupljalo oko križa, koji također ima svoju bogatu povijest. »Čikerijada je služila kao odličan povod za okupljanje mladeži, druženje, igru, molitvu i duhovnost. Prvu Čikerijadu organizirao je vlč. Marinko Stantić 2000. godine, a prije ovogodišnje, 2012. je bila posljednja godina u kojoj se Čikerijada organizirala. Geslo ovogodišnjeg susreta bilo je Dođi i vidi (Iv 1, 46).«, rekao je vlč. Vinko Cvijin.

Kao što i priliči, susret mladih započet je misnim slavljem koje je predvodio vlč. Nebojša Stipić. Srdačnu potporu u organizaciji pružili su meštani Mirgeša, Čikerije i Tavankuta koji su podržali zamisli dvojice mladih svećenika o ponovnom aktiviranju ove manifestacije. »Među brojnim sponzorima koji su financijski poduprli ovaj naš skup su stanovnici Mirgeša, Čikerije, Tavankuta, posebno ću napomenuti obitelj Mirka Tumbasa, firmu ZRG Saše Vojnića Hajduka, Dobrovoljno vatrogasno društvo Tavankut, Venera Bike koji je pružao tehničku potporu u smislu eventualnih servisiranja na putu, firmu IT Dora, ZZ Voćko, Branko Margetić i policiji koja je osiguravala naše sudionike«, naglasio je vlč. Tomislav Vojnić Mijatov. Potporu organizaciji je pružilo i Povjerenstvo za pastoral mladih Subotičke biskupije.

Iako je sudionike Čikerijade tijekom ručka iznenadio pljusak kiše praćen gradom, nakon samo nekoliko minuta djeca su se vratila sportskim aktivnostima i iskoristila novonastalu situaciju kako bi dodatno pojačali zabavu. Ništa nije moglo spriječiti uživanje na Čikerijadi, što samo dodatno ohrabruje i javaljuje da će se sljedeće godine povećati broj sudionika kojih je i ove godine bili preko stotinu.