HNV priredio prijam za nogometnu reprezentaciju Hrvata iz Srbije

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić ugostilo je jučer, 8. kolovoza, nogometnu reprezentaciju Hrvata iz Republike Srbije. Uz rukovodstvo koji su činili Petar Kuntić, Ivan Budinčević i dr. Zdravko Doko, sastanku su prisustvovala petorica članova nogometnog tima – Bojan Ušumović, Luka Dulić, Neven Ivandekić, Damir Lukač i Kristijan Čorba.

Povod sastanka bio je nedavno održana Europeada 2022. godine u Klagenfurtu u Austriji na kojoj je spomenuta momčad predstavljala hrvatsku nacionalnu manjinu iz Republike Srbije te od ukupno 20 ekipa koje su se natjecale osvojila šesto mjesto. Predsjednica Vojnić čestitala im je na uspjehu i uručila simboličan pehar na kojem piše „Na ponos ste hrvatskoj zajednici!“.

„Osim četiri područja za koje je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji izravno nadležno jako nam je važno razvijati i druge segmente koji su u centru interesa pripadnika našeg naroda kao što su gospodarstvo ili sport. HNV do sada nije posvećivao dovoljno pažnje razvoju sporta, ali smatramo kako je to izuzetno važno i nastojat ćemo u suradnji s mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini organizirati sportska događanja koja će privući one mlade koji su prioritetno vezani uz tradicijsku kulturu, a na kojima je trenutno težište. Svaki je pojedinac važan zajednici, a među ovim mladim nogometašima vjerujem da ima onih koji će u budućnosti biti ne samo na ponos zajednice nego i cijele države,“ rekla je Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.