Izašao prvi broj brošure »Znam tko sam!«

Iz tiska je koncem prošloga tjedna izašao prvi broj brošure »Znam tko sam!« u izdanju NIU-a »Hrvatska riječ«. Riječ je o reklamnom materijalu u okviru istoimene kampanje koju provode ključne institucije hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji na čelu s Hrvatskim nacionalnim vijećem u Republici Srbiji, s ciljem informiranja šire javnosti o predstojećem popisu stanovništva koji će se održati u listopadu ove godine. 

U prvom broju brošure čitatelji će, među ostalim, moći pročitati obraćanje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ekskluzivno napisano za ovu prigodu, intervju s predsjednicom HNV-a Jasnom Vojnić te dobiti sve bitne informacije koje se tiču predstojećeg popisa, kao i saznati zanimljivosti vezane uz hrvatski nacionalni identitet. 

»Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji do sada je poduzimalo niz aktivnosti vezanih uz predstojeći popis, a sada posebnu pažnju posvećujemo kampanji u okviru koje se izdaje i ova brošura kao dio šireg reklamnog materijala. Želja nam je na više razina doprijeti do što većeg broja pripadnika naše zajednice kako bi ljudi u trenutku popisa bili svjesni o značenju njihovih odgovora danih popisivačima te kako bismo ih kroz pozitivne vrijednosti potaknuli na jasno i nedvosmisleno izjašnjavanje«, izjavila je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Prvi broj brošure će u danima koji slijede biti moguće pronaći u svim mjestima u kojima u značajnom broju žive Hrvati. Također, sve vas pozivamo da zapratite službenu Facebook i Instagram stranicu kampanje »Znam tko sam«.