Održan treći sastanak poljoprivrednika s gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem

Na konferenciji za tisak u četvrtak, 25. kolovoza, nakon trećeg sastanka predstavnika poljoprivrednika Miroslav Matković je ukratko iznio sažetak tema o kojima se diskutiralo, kao i rezultate samog sastanka.

»Treći sastanak je prošao vrlo dobro, zadovoljni smo načinom kako nas je gradonačelnik primio. Nastavljamo i dalje pričati o našim problemima, gradonačelnik razumije našu situaciju i želi nam pomoći, a danas smo počeli razmatrati moguća rješenja problema. Što se tiče formiranja komisije, dalji koraci nisu mogući sve dok se ne formira republička Vlada. Počeli smo umjesto toga razgovarati što je moguće učiniti na lokalnom nivou kako bismo mogli krenuti u jesensku sjetvu, a to je našim poljoprivrednicima najbitnije u ovom trenutku. Dobili smo ponudu za reprogram duga, ali smo je odbili, jer želimo pomoć odmah na jesen. Trebamo se glede toga uskladiti kako bi ta pomoć došla i kome, budući da suša nije bila jednaka na svim parcelama«, rekao je Matković.

Na pitanje je li se raspravljalo o konkretnim vidovima pomoći od strane lokalne samouprave Miroslav Matković je odgovorio kako je potrebno organizirati sastanak poljoprivrednih udruga sljedećeg tjedna i dogovoriti se o zajedničkom iznošenju stavova, budući da nije efikasno ići u širinu već je potrebno fokusirati snagu na konkretnija rješenja.

»Sljedećeg tjedna ćemo opet imati sastanak s gradonačelnikom, nije još dogovoreno kada, ali smo u kontaktu. Moram napomenuti da su prestali šumovi u komunikaciji s gradonačelnikom, kontakt i suradnja između nas su postale odlične, počinjemo skupa raditi na rješavanju spornih stavki i na lokalnoj razini, a to je ono zbog čega smo i došli.«

Budući da proglašenje elementarne nepogode zbog suše, čime bi se moglo djelovati u smjeru ukidanja odvodnjavanja za ovu godinu, nije pod ingerencijom lokalne samouprave, Matković je rekao kako se čeka na formiranje Vlade za nastavak pregovora u tom smjeru.