Pokrajinska vlada utvrdila rebalansa proračuna AP Vojvodine za 2022. godinu

Pokrajinska vlada je na sjednici 17. kolovoza utvrdila Prijedlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu proračuna AP Vojvodine za 2022. godinu. Novi obim proračuna iznosi 95,16 milijardi dinara, što je povećanje od 5,96 milijardi dinara, odnosno 6,68%. Rebalans je ostvaren najvećim dijelom u povećanim prihodima od poreza na dobit – 5,37 milijardi dinara.

Sredstva su veća za 4,85 milijardi dinara i bit će raspoređena za završetak važnih investicijskih zahvata koji su u tijeku i za nove projekte, navodi se na sajtu pokrajinske Vlade.

Dvije velike investicije u vodoprivredi osigurat će tehničke mogućnosti za snabdijevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sustava za navodnjavanje na više od 20.000 hektara – za što je predviđeno 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 milijuna dinara za vodosnabdijevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Inđiji, Senti i Novom Sadu.

Iako je prvobitno bilo predviđeno zaduženje od 450 milijuna dinara kod Europske banke za obnovu i razvoj za projekte unaprjeđenja energetske efikasnosti u objektima javne namjene u AP Vojvodini, u ovoj godini to neće biti učinjeno pošto još nije zaključen ugovor s EBRD, a financijski potencijal pokrajinskog proračuna omogućava da se realizacija projekta energetske efikasnosti započne iz vlastitih sredstava.

Rebalansom su obuhvaćena i ulaganja u domove kulture, osnovne i srednje škole, navodi se na sajtu pokrajinske Vlade.