Proslava 7528

Imena svjetskih, regionalnih i lokalnih izvođača koji će nastupiti u Novom Sadu u sklopu proslave 7528 objavljena su prije dva tjedna, a dva događaja već su rasprodana – Božo Vrećo i Camerata Academica te hrvatski bend Svemirko. Ipak, Celebration 7528 predstavlja nove izvođače koji će nastupiti 13. siječnja na raznim i neočekivanim mjestima u gradu.

MKDSL ispunjava glazbene želje za 7528 Party.
Izvorni i autentični glazbeni producent Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL (mama kaže da sam lep) za 7528 doček Nove godine u Novom Sadu “daje” svoj nastup publici. MKDSL u svom stilu svira s različitim glazbenim žanrovima koji će biti po volji publike, jer će svi na facebook događaju: http://bit.ly/docek-mkdsl-event moći ostaviti svoju glazbenu želju. MKDSL će ih posebnim priznanjem počastiti tko od sudionika ovog zanimljivog koncepta dolazi na predstavu. Koncert počinje u 22 sata na dobro poznatoj lokaciji za kvalitetne svirke i zabave – Gerili.
Kombinacija glazbenih žanrova u kući b-612
Mešanje različitih zvukova koji vode do reggaeja, ali im ne nedostaje ska, hip-hop, punk, donose Novosađani Joseph A Lisac (JAL), besani beogradske gliste iz Beograda i Mikula iz Banja Luke. Svi će dijeliti pozornicu u kući b-612 13. siječnja u sklopu proslave 7528 s početkom u 21 sat. Bend, Joseph A Lisac (JAL), vodi sličnu ideju kao i njihovi beogradski kolege, godinu dana mlađu od Angry Worma, koji danas želi proširiti mogućnosti alternativne glazbe ispreplećući različite glazbene stilove. Osim brojnih svirki širom Srbije, oba benda hvale se nastupima na brojnim festivalima. Njihovoj će se energiji pridružiti autentični Bojan Mikulić Mikula, čije autorsko djelo karakteriziraju narodni jezik, ironija, satira, apsurd. Nakon nekoliko godina i milijuna pregleda na YouTube kanalu, Mikula je okupio bend, a uskoro je publika sve to mogla čuti uživo u mnogo živahnijem i boljem izdanju. Pored društvenih tema i satiričnih kritika suvremenog društva, na repertoaru je i nekoliko ljubavnih pjesama, pa je, kako kaže i sam Mikula, koncert prikaz života s ovih prostora s jedne strane, s društveno-egzistencijalne, a s druge, iz emocionalno-racionalne perspektive.