Gastro Srem u Staroj Pazovi

Pod sloganom »Osjetite Srem svim osjetilima« u Staroj Pazovi je početkom rujna održana V.  gastronomsko-turistička manifestacija Gastro Srem. Dodatni sadržaj ove godine bio je vinski plato na kome su predstavljene kako afirmirane vinarije tako i mali proizvođači vina iz Vojvodne

Gastro Srem nositelj je priznanja Najbolje iz Vojvodine, koje Pokrajinska vlada svake godine dodjeljuje manifestacijama koje se izdvajaju po kvaliteti.

»Više od 70 izlagača, autentični proizvodi i ukusi, zvuci tamburica, autentični mirisi tradicionalnih jela, sve je to Gastro Srem. Trudimo se da manifestacija svake godine bude sadržajnija i bolja i po reakcijama posjetitelja vidimo da je to zaista tako«, istaknula je ravnateljica Turističke organizacije općine Stara Pazova Dragana Zorić-Stanojković, dodajući kako im je želja da se kroz ovu manifestaciju na suvremen i zanimljiv način tradicija približi mlađim generacijama.

»Pokrajinsko tajništvo je ustanovilo proračun za financiranje manifestacija koje se bave očuvanjem tradicije, kulture, zaštitom kulturne baštine, promocijom turizma i gospodarstva. Gastro Srem je manifestacija koja čuva našu tradiciju i naše korijene, a tradicija i kultura je i u jelu i u piću. Također, ovakve manifestacije omogućuju da se gospodarstvenici iz raznih područja sretnu i uspostave suradnju, da se omogući gospodarski razvoj i razvoj turizma«, naglasio je zamjenik pokrajinskog tajnika za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Radivoje Paroški.

U okviru kulinarskog showa, osim natjecanja u brzom razvijanju tijesta, pripremanju nadlacki, svoja kulinarska umijeća predstavila je i najpoznatija, nagrađivana gastro blogerka Minja Bogdanovski.

»Zadovoljstvo mi je što ima puno posjetitelja koji su zainteresirani za naše male proizvođače, a to je upravo i cilj Gastro Srema da naši proizvođači izađu iz svojih kuća i široj javnosti pokažu svoje domaće proizvode i rukotvorine i sve ono što je specifično za područje Srijema«, izjavila je domaćica Gastro Srema Marija Markuš.