Hrvatska rič iz Vojvodine na Vinkovačkoj televiziji

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, po prvi puta financiralo je  projekte prekogranične suradnje partnera u Hrvatskoj i Srbiji. Za 20 odobrenih projekata izdvojeno je tri milijuna kuna. Među projektima prekogranične suradnje koji se realiziraju kroz ovaj natječaj su i medijske kuće VTV D.O.O za proizvodnju, prijenos i emitiranje televizijskog programa iz Vinkovaca i NIU Hrvatska riječ iz  Subotice. Sa našim partnerima iz Hrvatske provodimo projekt  Televizijski program Hrvatska rič iz Vojvodine. Ukupna vrijednost  je 130 000 kuna.

Kroz ovaj projekt NIU Hrvatska riječ će do kraja godine pripremit će i realizirati sedam  emisija Hrvatska rič iz Vojvodine, koje će biti emitirane na Vinkovačkoj televiziji. Prva emisija emitirana je 15. srpnja, a govorilo se o projektu prekogranične suradnje  i obljetnicama NIU Hrvatska riječ– 20 godina od osnutka i 1 000 broj tjednika. Druga emisija na programu je danas, a gosti u studiju bit će predstavnici UBH Dužijanca.

Do početka popisa stanovništva bite će pripremljene i emisije o samom popisu u njegovom značaju za hrvatsku nacionalnu manjinu.

Prema dogovoru sa Vinkovačkom televizijom Hrvatska rič iz Vojvodine emitira se petkom od 21 sat i 45 minuta, premijerno svakog drugog petka, a nakon prvog prikazivanja Hrvatska rič iz Vojvodine reprizira se u istom terminu narednog petka.

 Suradnja Hrvatske riječi i Vinkovačke televizije počela je 2016. godine, kada je ova televizija osigurala termine za emitiranje emisije Hrvatska rič iz Vojvodine. U prvom ciklusu realizirane su 44 emisije. Kroz projekt prekogranilne suradnje osigurana su sredstva za kupovinu opreme, pa će emisija biti obogaćena prilozima snimljenim na terenu.