Hrvatska rič iz Vojvodine ponovno na Vinkovačkoj televiziji

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske prvi puta financiralo je projekte prekogranične suradnje partnera u Hrvatskoj i Srbiji. Za 20 odobrenih projekata izdvojeno je tri milijuna kuna. Među projektima prekogranične suradnje koji se realiziraju kroz ovaj natječaj su i medijske kuće VTV D.O.O za proizvodnju, prijenos i emitiranje televizijskog programa iz Vinkovaca i NIU Hrvatska riječ iz Subotice. S našim partnerima iz Hrvatske provodimo projekt Televizijski program Hrvatska rič iz Vojvodine.

Kroz ovaj projekt NIU Hrvatska riječ će do kraja godine pripremiti i realizirati sedam emisija Hrvatska rič iz Vojvodine, koje će biti emitirane na Vinkovačkoj televiziji. Prva emisija emitirana je 15. srpnja, a govorilo se o projektu prekogranične suradnje i obljetnicama NIU Hrvatska riječ – 20 godina od osnutka i 1000. broj tjednika. Do početka popisa stanovništva bit će pripremljene i emisije o samom popisu i njegovom značaju za hrvatsku nacionalnu manjinu.

Prema dogovoru s Vinkovačkom televizijom Hrvatska rič iz Vojvodine emitira se petkom od 21 sat i 45 minuta, premijerno svakog drugog petka, a nakon prvog prikazivanja Hrvatska rič iz Vojvodine reprizira se u istom terminu narednog petka.

Suradnja Hrvatske riječi i Vinkovačke televizije počela je 2016. godine, kada je ova televizija osigurala termine za emitiranje emisije Hrvatska rič iz Vojvodine. U prvom ciklusu realizirane su 44 emisije. Kroz projekt prekogranične suradnje osigurana su sredstva za kupovinu opreme, pa će emisija biti obogaćena prilozima snimljenim na terenu.