Ljetni oratorij u Monoštoru

Ljetni oratorij u Monoštoru održan je od 16. do 18. kolovoza za učenike koji pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku odnosno izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture. Oratorij je okupio više od 60 djece te 12 animatora koji su predvodili duhovne, kreativne i sportske radionice. Trodnevni program završen je svetom misom koju je predslavio mjesni župnik vlč. Dražen Dulić, a animirali su je djeca pjesmama koje su naučili na glazbenim radionicama.

„Ove godine smo po drugi puta organizirali Ljetni oratorij u Monoštoru i osim Subotičkog oratorija i Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji u organizaciju su se uključili i KUDH ‘Bodrog’ iz Monoštora i HKUD ‘Vladimir Nazor’ iz Sombora. Želja nam je bila i na ovaj način okupiti i razveseliti djecu, a potom i promovirati kvalitetan program za djecu, cjelovitu nastavu i izborni predmet, kao i kulturu, vjeru i tradiciju našega naroda. Zaista se tijekom ovih triju dana osobito osjetilo zajedništvo, što me osobito veseli.“, rekla je asistentica u obrazovanju pri HNV-u i organizatorica programa Nataša Stipančević.

Ljetnji oratorij, koji je održan u sklopu Multikulturalnog kampa, odvijao se u „Ekocentru“ u Monoštoru i u župi sv. Petra i Pavla, a financijski su ga podržali HNV i Grad Sombor.

FOTO: hnv.org.rs