Mikini dani u Beregu

Mika Ivošev Kuzma najpoznatiji je bereški glazbenik. Violinost koji je s orkestrom nastupao u mnogim mjestima, snimao za Radio Zagreb, a najveću popularnost Mika i njegovi tamburaši imali su između dva svjetska rata. Miki u čast od 1998. godine HKPD Silvije Strahimir Kranjčević organizira Smotru tamburaša Mikini dani. Traje ovaj svojevrstan omaž Miki Ivoševu četvrt stoljeća, ali karakter manifestacije drugačiji je nego na početku, jer Mikini dani sada nisu smotra tamburaša već program u kome uz tamburaše nastupaju i foklorne i pjevačke skupine. Ostalo je neporomijenjeno mjesto održavanja, a to je ljetna pozornica koja je i podignuta upravo za prve Mikine dane. Ovogodišnji susret tamburaša, igrača i pjevača održan je 28. kolovoza.

Očuvanje kulture, tradicije, običaja nacionalnih manjina visoko je na listi prioriteta Grada Sombora, podsjetio je gradonačelnik Antonio Ratković.

»Zato i brojni natječaji, a ove godine i još jedan dodatni natječaj za očuvanje tradicije kulture i običaja, a HKPD Silvije Strahimir Kranjčević aktivno sudjeluje na svim natječajima Grada Sombora«, kazao je Ratković.