Na kioscima je novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o raspisanim izborima za novi saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća a u kontekstu početka nove školske godine donisi tekst o novoj generaciji prvaša u hrvatskoj nastavi.

Tjednik piše i o sporovodu subotičkog biskupa Slavka Večerina, kao i o ljetovanju te programu profesionalne orijentacije za učenike koji se školuju na hrvatskom jeziku.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je mladom poljoprivredniku iz Subotice Borisu Babičkoviću.

Tu su i zanimljivi tekstovi o Etno kući s kotobanjom u Golubincima, te nagradama Anny Style Award 2022. koju su, između ostalih, dobili UBH »Dužijanca« i modna kreatorica Marije Šabić.

Također, možete saznati i kako je bilo na manifestaciji Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja u Baču te otvorenju izložbe fotografija »Lica Bačke« Augustina Jurige u Somboru.

U intervjuu za tjednik govori prof. dr. sc. Mario Bara, pročelnik Odjela za sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).