Na kioscima novi broj Hrvatske riječi

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o trodnevnoj manifestaciji »Dužijanca u Novom Sadu« kojom je u Europskoj prijestolnici kulture predstavljena ova žetvena svečanost bunjevačkih Hrvata.

Tu je i novi nastavak serijala o demografskim kretanjima Hrvata u Vojvodini kao i tekst o televizijskoj emisiji »Hrvatska rič iz Vojvodine« koja se emitira na Vinkovačkoj televiziji.

»Hrvatska riječ« piše i o jednokratnoj financijskoj potpori studentima, pripadnicima hrvatske zajednice, koji studiraju u Srbiji. Ovotjedna gospodarska priča posvećena je Branislavi Skakavac iz Rume koja se bavi uzgojem lizijantusa i kala.

Također, možete saznati i kako je bilo na 88. Dužionici u Somboru, izložbi »Krune subotičke Dužijance« te gostovanju HKC-a »Bunjevačko kolo« iz Subotice na prestižnoj Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

U intervjuu za tjednik govori Nela Tonković, povjesničarka umjetnosti, kustosica Suvremene galerije Subotica.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).