Novi apostolski nuncij u Srbiji

Papa Franjo imenovao je mons. Santa Gangemija, naslovnog nadbiskupa Umbriatika, za novog apostolskog nuncija u Srbiji, priopćila je 12. rujna Apostolska nuncijatura u Srbiji.

Mons. Santo Gangemi, kako prenosi Beogradska nadbiskupija, rođen je u Mesini (Italija) 16. kolovoza 1961. godine. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1986., ostajući inkardiniran u biskupiju Mesina. Diplomirao je povijest Crkve, a u diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. srpnja 1991. godine nakon čega je delovao u papskim predstavništvima u Maroku, Italiji, Rumunskoj, na Kubi, u Čileu, Francuskoj, Španjolskoj i Egiptu.

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 27. siječnja 2012. za apostolskog nuncija na Salomonskim otocima. Nakon toga, 24. ožujka 2012., imenovan je za apostolskog nuncija u Papui Novoj Gvineji. Papa Franjo imenovao ga je 6. studenoga 2013. za apostolskog nuncija u Gvineji, a nakon toga 5. veljače 2014., imenovan je za apostolskog nuncija u Maliju. Prije dolaska u Srbiju, od 2018. godine, bio je apostolski nuncij u El Salvadoru. Mons. Gangemi govori talijanski, francuski i španjolski jezik.