Priprema za novo proračunsko razdoblje

„Vojvodina je privukla 130 milijuna eura iz europskih fondova od 2014. godine čime je realizirano 869 projekata, od kojih su 89 realizirale jedinice lokalne samouprave“, izjavio je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na predstavljanju Pregleda stanja i mjera podrške jedinicama lokalne samouprave u AP Vojvodini.

Kako bi se iz evropskih fondova privlačila još značajnija sredstva, Mirović je istakao da je na inicijativu Pokrajinske vlade Fond za europske poslove napravio analizu toga na koji način da se pomogne manje razvijenim općinama kako bi u tehničkom, programskom i financijskom smislu uspjele da privući dodatna financijska sredstva u predstojećem proračunskom razdoblju, koji će biti završen 2027. godine.

Planirano je devet mjera podrške koje će pomoći jačanje znanja i kapaciteta zaposlenih u lokalnim samoupravama na polju projektnog menadžmenta, strateškog planiranja i kreiranja adekvatnih projektnih prijedloga kako bi što lakše mogli naći financijska sredstva– bespovratna ili kreditne linije za  ulaganja u lokalne sredine.