Uspješna provedba humanitarne akcije Plava karavana

U prostorijama Udruge za pomoć osobama s autizmom Maslačak, u srijedu, 17. kolovoza, održan je susret sudionika humanitarne akcije Plava karavana s aktivistima Udruge Maslačak. Povod susretu bila je uspješna provedba humanitarne akcije Plava karavana kojom su Gašpar Matarić, Alfred Skenderović i Danijel Mandić, vozeći bicikle od Sombora do ušća Neretve, prikupljali sredstva za Udrugu za potporu osobama s autizmom Maslačak. Podsjetimo, ova tri veslača iz Salašara somborskih, HKUD-a Vladimir Nazor, na ovogodišnji 25. Maraton lađa u Metkoviću išli su biciklima i prodavali svoje kilometre kako bi prikupili što više novca za pomoć udruzi Maslačak. Put je bio dug 550 kilometara, a cijena po kilometru bila je 1.000 dinara.

Svečanom potpisivanju Ugovora u ime Udruge za pomoć osobama s autizmom Maslačak prisustvovale su Slavica Meničanin i Meira Mrđenov, koje su izrazile veliku zahvalnost na ovako lijepoj gesti, pažnji i velikom značaju koji je njihova Udruga dobila kroz ovu humanitarnu akciju. Ni Slavica ni Meira nisu krile oduševljenje što su osobe s autizmom i njihova udruga prepoznate kao dio društva te im je kroz ovakvu akciju pružena nesebična podrška.

Nakon potpisivanja Ugovora o donaciji novac je doznačen na račun Udruge čime je akcija uspješno privedena kraju.

Najljepše i najvažnije u cijeloj akciji je energija koja se stvorila i osjećaj da je ovo tek početak suradnje i dobar vjetar u leđa osobama s autizmom i njihovoj borbi sa stigmom i diskriminacijom koju okolina sama nameće.

Svečanom završetku ove prekrasne humanitarne akcije nazočili su članovi Udruge Maslačak, ali i neki od sudionika akcije Plava karavana.