Uz slikare stvarala i djeca

HKD Vladimir Nazor iz Stanišića organiziralo je u subotu, 24. rujna, u Kupusini 14. saziv međunarodne likovne kolonije Ivan Gundić Ćiso Dalmata.  Na koloniji su (izravno ili prilaganjem rada) sudjelovali akademski i amaterski likovni umjetnici iz Subotice (Josipa Križanović, Sándor Kerekes i Ivan Šarčević), Koluta (Antun Kruljić), Beograda (Filip Karan i Slobodan Karan), Bezdana (Helena Bošnjak) te Cernika u Hrvatskoj (Mišo Gusić i Mirna Gusić). Nastala su djela u tehnikama: akril na platnu, ulje na platnu, duborez u drvetu i grafika.

»Dolazim iz Bezdana, ovo je druga godina da sudjelujem na ovoj koloniji. Drago mi je da sam došla, jer sam vidjela rad i djela drugih umjetnika. Danas sam naslikala ruke svoje bake, koja je bila ponosni model«, kaže sudionica Helena Bošnjak.

U sklopu kolonije održana je i slikarska radionica za djecu, a predavač je bio likovni pedagog Mišo Gusić iz Cernika.

»Sretan sam da mogu sudjelovati na koloniji u kraju gdje sam živio i kao dječak se vozio biciklom. Ovo je jedno predivno mjesto za održati likovnu koloniju. Ovo je prilika da slikari koji su završili neku formalnu školu i koji su samouki razgovaraju i razmijene iskustva, daju potporu ovima koji tek počinju i ulaze u svijet umjetnosti«, kaže Gusić.