Vijesti – crkva

Blagdan bl. Marije Petković 

U crkvi sv. Roka u Subotici u subotu, 9. srpnja s početkom u 17,30 sati svečanim misnim slavljem bit će proslavljen blagdan bl. Marije Petković, hrvatske blaženice i utemeljiteljice Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje. Ovim misnim slavljem bit će i završena devetnica koja je prethodila blagdanu suzaštitnice ove župe. 

Župa sv. Roka i Družba Kćeri Milosrđa ove godine ujedno otvaraju jubilarnu godinu – 100 godina od dolaska sestara u Suboticu.   U okviru župe i samostana od 2001. godine djeluje vrtić Marija Petković – Sunčica, prva odgojno-obrazovna ustanova u kojoj se rad s djecom izvodi na hrvatskom jeziku i po programu Marije Montessori. U prostorijama Družbe u župi Marija Majka Crkve je 2000 godine otvoren i vrtić Marija Petković – Biser te oba vrtića na poseban način proslavljaju ovaj blagdan i svoju zaštitnicu.

Zlatni jubilej 

Svećenik Subotičke biskupije (na službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji) vlč. Stipan Bošnjak, slavit će svete mise povodom 50. obljetnice svećeničkog ređenja u svojoj rodnoj Vajskoj i u susjednoj župi Bođani, u Subotičkoj biskupiji 10. srpnja. Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ilije u Bođanima započet će u 9 sati, a u župnoj crkvi sv. Jurja u Vajskoj u 11 sati.

Mlada misa na Bunariću

Novozaređeni prezbiter Subotičke biskupije vlč. Dušan Balažević slavit će mladu misu u Biskupijskom svetištu Gospe od suza na Bunariću kod Subotice u nedjelju, 10. srpnja u 18 sati.