Bezdan

Željka Zelić

Nove veze u koje je Matej ulijetao trebale su biti nadomjestak za izgubljeni smisao i propušteno, ali su, usitinu, ubrzale put prema dnu. Provodeći terapiju nad njim Tomislav ne prestaje uspoređivati sebe s Matejom i vlastiti odnos s Vesnom, naspam potpunog raspada veze kroz što mnsu prošli Matej i Klara. Istodobno, također, ispituje odnos koji imaju kolege liječnici  Ivan i Ana. Ivana je još u vrijeme studija  upoznao kao odgovornu osobu, koja iznad svega drži do ljubavi i obitelji, ali zla sudbina mu je poslije nekoliko godina braka, ugrabila suprugu. Kada upozna Anu, zna da je našao pravu osobu, koja mu po svemu odgovara, kao usotalom  i on njoj, ali strah od ponovnog, mogućeg, gubitka voljene osobe, sputava ga, ne dopušta mu da do kraja pruži i primi ljubav, za čim vapi.

Bio-bibliografija

Zeljka ZelicŽeljka Zelić rođena je u Subotici 7. lipnja 1980. godine. Završila je studij novinarstva u Zagrebu, na Hrvatskim studijima. Zamjenica je glavnoga i odgovornoga urednika subotičkog “Zvonika”, suradnica je IKA-e – Informativne katoličke agencije, “Hrvatske riječi”, Radio-Subotice, Hrvatskog povijesnog portala, “Glasa koncila”, kalendara Subotičke Danice, članica Nakladničkog vijeća NIU Hrvatska riječ i Uredništva časopisa za književnost i umjetnost “Nova riječ” (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata). Tajnica Hrvatskog društva katoličkih novinara sa sjedištem u Zagrebu bila je od 2003. do 2006. godine.

U književnosti se pojavila romanom “Bezdan”, koji joj je izašao u nakladi “Hrvatske riječi”. Šest godina poslije pojavljuje se sa zbirkom poezije koja je koncem 2013. objavljena u nakladi NIU “Hrvatska riječ” iz Subotice “intimna:Kronka srca”. Priredila je knjigu sabranih pjesama Alekse Kokića “U sjenama ravnice” koja je u povodu 100. obljetnice rođenja „pjesnika bunjevačkih bijelih salaša“ u nakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata izašla u listopadu 2013. godine.