20. Festival bunjevački pisama

Neće Dunav zbog nas stati subotičkog Tamburaškog ansambla Ruže najbolja je pjesma ovogodišnjeg Festivala bunjevački pisama, koji je zbog epidemiološke situacije priređen virtualno bez publike, odnosno kao snimka koja je emitirana u nedjelju, 4. listopada, na televiziji K23 i online na njihovoj web stranici. Pjesmu Neće Dunav zbog nas stati, koja je dobila najviše bodova stručnoga žirija skladao je član spomenutoga sastava Sebastijan Kantur. Ova se pjesma pokazala pravom uspješnicom, jer je nagrađena i za najbolji aranžman (skupa s pjesmom Salaš kao svjetionik ansambla Hajo, koju su aranžirali Tomislav Vukov i Marinko Piuković), a osvojila je nagradu i za najbolji tekst (autor Ninoslav Radak).
Drugu nagradu stručnoga žirija dobila je Snežana Kujundžić iz Subotice za numeru Zbog tebe jesam, koju je izveo Davor Knežević, a treće mjesto pripalo je Magdaleni Temunović iz Subotice za pjesmu Ja sam cura panonske ravnice, koju je mlada glazbenica i izvela skupa s tamburaškim ansamblom Rujna zora.
Najbolji debitant ove godine je Davor Knežević, a nagradu za najboljeg interpretatora podijelili su, osvojivši isti broj bodova kod žirija, Davor Knežević i sastav Ruže.
Nagradu publike, koja je glasovala putem SMS poruka, dobila je pjesma Ja sam cura panonske ravnice koju izvode Magdalena Temunović i sastav Rujna zora.
Inače, ove godine imali smo prilike čuti sedamnaest novih pjesama, deset u izvedbi vokalnih solista u pratnji Festivalskog tamburaškog orkestra pod ravnanjem Mire Temunović te sedam u izvedbi tamburaških sastava. Sudionici su bili mahom iz Subotice, dok ih je dvoje bilo iz Sombora. I ove godine bit će objavljen CD s novim festivalskim pjesmama, a njegova promocija bi trebala biti održana krajem godine.