30. izdanje Festivala europskog filma Palić

Jubilarno 30. izdanje Festivala europskog filma Palić bit će održano od 15. do 21. srpnja dok bogat predfestivalski program počinje već prvog dana srpnja. U okviru predfestivalskog programa, kao i prethodnih godina, bit će prikazani filmovi u pet selekcija, pa publika može pogledati po sedam filmova u okviru Best of Europe i Europe4Kids programa. Odmah nakon toga, na velikom platnu bioskopa Eurocinema bit će prikazan Omaž program dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka, dok će na velikom platnu u centru Subotice biti održan program Klasici na trgu.

U službenom programu festivala na Ljetnoj pozornici, u kinu Abazija na Paliću, kao i kinima Eurocinema i Aleksandar Lifka u Subotici, bit će prikazano više od 100 filmova u 11 selekcija i programa: Glavni natjecateljski program, Paralele i sudari, Mladi duh, Zemlja u fokusu, Novi mađarski film, Novi europski dokumentarci, Eco dox, Omaž dobitniku Underground Spirit nagrade, EFA Shorts, Selekcija filmova sa Zsigmnod Vilmos festivala, selekcija studentskih filmova, predstavljanje dva festivala (domaćeg i stranog), kao i nekoliko filmova u okviru specijalnih projekcija.

Osim filmskog programa, i ove godine posjetitelje na Paliću očekuje i bogat prateći program. Izložbe posvećene istoriji FEF Palić, filmskim plakatima kao i velikanu srpskog glumišta Miji Aleksiću bit će postavljene na festivalskim lokacijama, a očekuju nas i promocije knjiga, panel diskusije i koncerti.

Festival su podržali Ministarstvo kulture Srbije, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vherskim zajednicama, Grad Subotica, Europska unija kroz program Kreativna Europa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

FOTO: www.palicfilmfestival.com

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama