Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2019.

TAVANKUT – Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini nastavlja se projekcijom filma nastalog na Filmskoj radionici Kad se male ruke slože pod nazivom Tavankut iz filmskog kuta kojeg su snimila djeca polaznici radionice pod mentorstvom Branka Ištvančića i Zoltána Siflisa. Projekcija će biti održana na Etno salašu Balažević u Tavankutu danas (petak) u 18 sati, a tom prilikom djeci polaznicima radionice će se uručiti prigodni pokloni knjižice za filmsku edukaciju Filmska izražajna sredstva koja je objavljena u izdanju Pulskog filmskog festivala u okviru projekta pod nazivom Film u školi. Ulaz je besplatan.
Filmska radionica Kad se male ruke slože namijenjena je edukaciji mladih koji su učenici razreda na hrvatskom jeziku u hrvatskoj manjinskoj zajednici u Vojvodini. Polaznici radionice su učili o potrebi medijskog opismenjivanja, sve o snimanju filma i snimili su svoj kratki film. Ovogodišnja, treća radionica, održana je od 24. do 28. lipnja na Etno salašu Balažević u Tavankutu.
Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini održava se u organizaciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba u partnerstvu sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji s HKPD-om Matija Gubec iz Tavankuta i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih redatelja i Ministarstva vanjskih poslova RH.