Čitateljska radionica u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici

Dobra priča ne daje samo odgovore, ona postavlja i dobra pitanja. Tako bi mogao glasiti zaključak prošloga tjedna održane čitateljske radionice koju je organizirao Književno-teatarski kružok HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice. Na radionici, koju je vodila profesorica jezika i književnosti Klara Dulić Ševčić predstavljena je, a potom i analizirana knjiga Poštovani kukci i druge jezive priče suvremene hrvatske spisateljice Maše Kolanović. U pitanju je zbirka koja je nagrađena Nagradom Europske unije za književnost 2020. godine.
Čitajući pojedine priče iz zbirke, s knjigom su nam upoznali članovi Književno-teatarskog kružoka Kola – Zoltan Sič i Nevena Mlinko, što je bilo polazište za razgovor o dojmovima i temama iz ovog djela.
Čitateljska radionica je program koji do sada nije održavan u HKC-u. Osmislile su ga profesorica Dulić Ševčić i voditeljica KTK-a Nevena Mlinko.
Kako je na kraju istaknuto, postoji mogućnost da radionica postane redoviti dio programa u HKC-u, okupljajući ljubitelje pisane riječi voljne još dublje zaroniti u književne tekstove.