Dani Balinta Vujkova

Četverodnevni program odvija se na temu Storytelling – Pripovijedanje priča. Dani HKR-a bit će otvoreni 19. listopada programom za učenike u Monoštoru, gdje će djeca čuti priče o svom mjestu, a potom se i sami uključiti u pripovijedanje. Istoga će se dana u Monoštoru održati i Književni salon u okviru kojeg će biti predstavljena knjiška produkcija Od Dana do Dana, te knjiga poezije Buđenja riči monoštorskog pjesnika Željka Šeremešića. Program za djecu subotičkih osnovnih škola Narodna književnost u školi – u čast Balinta Vujkova Dide bit će 20. listopada u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici, a istoga će dana biti i program za srednjoškolce – također s temom storytellinga. I dvodnevni znanstveno-stručni skup, 21. i 22. listopada okupit će knjižničare iz Srbije i Hrvatske na istu temu. Multimedijalna večer, 21. listopada u HKC-u Bunjevačko kolo, ima svoj prepoznatljiv sadržaj koji uključuje dodjelu nagrade za životno djelo, dodjelu dviju nagrada ZKVH-a (Emerik Pavić i Tomo Vereš) i nastup gostiju. Organizacijski odbor 21. Dana HKR-a odlučio je nagradu za životno djelo dodijeliti Ruži Silađev iz Sonte, poznatoj spisateljici koja osim zavičajne tematike čuva i svoju sonćansku ikavicu. 

I na kraju, ne manje važno, i ove će godine biti tiskan zbornik radova s prošlogodišnjeg znanstveno-stručnog skupa i 6. knjiga Izabranih djela Balinta Vujkova.

Potpora za realizaciju projekta: Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice