Festival tradicijskog pjevanja u Subotici

HKC Bunjevačko kolo iz Subotice organizira 5. međunarodni festival tradicijskog pjevanja koji će biti održan u subotu, 15. listopada, u svečanoj dvorani Centra, s početkom u 18 sati. Sudionici festivala dolaze iz Srbije i Hrvatske: ŽPG Banija, Prigrevica, MPS Ornice i ŽPS Ivankovke, pri KUD-u Ivan Goran Kovačić, Ivankovo, ŽPS i MPS KUD-a Šokadija, Stari Mikanovci, ŽPS Prelje, Subotica, ŽPG Škola Srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić, Beograd, ŽPG i MPG KUD-a Batajnica, Batajnica, ZUG Ćiro Lička Kaldrma – Drvar, Beograd, ŽPG Udruge Šokačka grana, Osijek. Festival će otvoriti prošlogodišnji pobjednici, ŽPG Udruge Šokačka grana, Osijek.

Stručni žiri će sačinjavati: Kristina Planjanin Simić, profesorica strukovnih studija na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, Mirjana Raić Tepić, nastavnica u baletskoj školi u Novom Sadu i Tamara Štricki Seg, nastavnica u Glazbenoj školi u Subotici.

Ulaz je besplatan. Pokrovitelji festivala su: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Grad Subotica, Pokrajinsko taništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Hrvatsko nacionalno vijeće.

Potpora za realizaciju projekta: Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice