HGU Festival bunjevački pisama u Požegi

Tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama iz Subotice pod ravnanjem prof. Mire Temunović nastupio je u programu Tambura nas spaja održanom 3. rujna, u okviru završne večeri festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. Orkestar se predstavio 35-minutnim programom sastavljenim od skladbi klasične i tradicijske glazbe. Predstavljajući subotički Festival bunjevački pisama četiri festivalske pjesme izvele su vokalne solistice Iva Molnar i Tamara Štricki. U pojedinim skladbama kao instrumentalni solisti predstavili su se Matija Ivković Ivandekić (prim) i Nikola Vujić (basprim).

Prof. Mira Temunović kaže kako HGU-u veoma znači što su nastupili u sklopu najznačajnije tamburaške manifestacije u Hrvatskoj.

»Odazvali smo se na poziv umjetničkog direktora festivala Saše Botičkog, bila su to vrlo lijepa dva dana u Požegi, puni smo dojmova. Dosta poznatih osoba iz svijeta tamburaške glazbe došlo je pogledati naš koncert a i reakcije publike su bile dobre«, kaže Temunović.

Osim Subotičana, u programu »Tambura nas spaja« nastupili su i orkestar TD-a Ferdo Livadić iz Samobora i vokalni sastav Samoborke te Panonski tamburaški orkestar iz Pečuha i solist Jerry Grcevich. Oni su nastupili na maloj pozornici na Trgu Svetog Trojstva, kao uvod u središnji program Zlatnih žica Slavonije.