HKC Bunjevačko kolo na smotri kazališnih amatera

Dramski odjel HKC “Bunjevačko kolo” sudjelovao je na 37. smotri kazališnih amatera Slavonije i Baranje u Bošnjacima kraj Županje koji se održava od 4.do 27.listopada 2019. sa dvije svoje predstave.
Prve večeri, u petak, 11.listopada izvedena je predstava “Ča Grgina huncutarija”. Predstava je primljena sa velikim oduševljenjem publike, a nakon nje prisutnima su se obratili predsjednik HKC “Bunjevačko kolo” Lazar Cvijin i autor festivala Branko Puhek. Nagradu za najboljeg glumca u predstavi dobio je Lazo Jaramazović.
Iduće večeri, u subotu, izvedena je i druga predstava “Skupština na ćoši” koja je takođe ispraćena ovacijama publike. Nagradu za najbolju ulogu te večeri dobila je Julijana Lajić.
U nedjelju, 13.listopada dramski odjel je nastupao sa predstavom “Skupština na ćoši” u Orašju, BiH, u okviru humanitarne večeri, gdje je prihod od predstave i prodajne izložbe slika išao u humanitarne svrhe. U prodajnu izložbu slika se uključio i likovni odjel HKC”Bunjevačko kolo” darujući dvije slike iz svoga fundusa