Izvlačenje nagrada kviza Čitam i skitam

Dugo iščekivano izvlačenje nagrada ovoga puta bilo je bez publike – online, a održano je 23. rujna u čitaonici Gradske knjižnice u Subotici. Glavna nagrada je i ovoga puta bio bicikl, dar tvrtke Venera bike iz Subotice.
Od oko 800 djece koliko ih je sudjelovalo u ovome kvizu iz svih osnovnih škola u Subotici i okolici glavnu nagradu – bicikl, dobio je David Tikvicki, učenik 2. razreda cjelovite nastave na hrvatskom jeziku u subotičkoj OŠ Matko Vuković. Trebamo li uopće reći kako je bio sretan i prije svega iznenađen.
»Bio sam jako iznenađen, sve mi je to bilo nekako čudno. Jako smo se svi radovali, sestra Martina se radovala više i od mene«, kaže David i pojašnjava da mu je sestra pomogla popuniti online upitnik. »Kada sam otišao s mamom po bicikl tamo u knjižnici je bila Bernadica i ona mi je dala bicikl. Malo mi je još velik, pa nisam mogao odmah voziti«, kaže David ali smo skupa konstatirali kako će on brzo narasti, na što je on rekao: »U jednoj knjizi, ne mogu se sada sjetiti kojoj, pročitao sam da se od čitanja raste, mada ne vjerujem u to, ali sam siguran da ću narasti«.
Osim glavne, dodijeljeno je još čak 283 nagrade i to: ulaznica za kino, ZOO vrt, ulaznica za bazen, knjiga, USB memorija, slušalica, grickalica, sokova, McDonald’s obroka, majica, slatkiša, čokoladnog mlijeka…
Ako niste sigurni jeste li i vi dobitnik nagrade ili ako niste pratili izvlačenje, popis svih dobitnika se nalazi na Facebook profilu Gradske knjižnice i na dječjem odjelu ove ustanove kulture.
Ovo je samo još jedan dokaz (u nizu) da se uvijek isplati čitati!