Jaslice na hrvatskom jeziku u Srbiji

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasna Vojnić, zatim predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov i predsjednik Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata Mato Jurić sastali su se jučer u prostorijama Zagrebačke županije sa jučer s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije Damirom Fašaićem i voditeljicom Odsjeka za regionalni razvoj i međunarodnu suradnju Ivanom Rendulić-Jelušić.
Tema sastanka bila je osiguranje sredstava za adaptaciju i prilagodbu prostora za jasličku skupinu u okviru dječjega vrtića Marija Petković – Biser u.
»Jaslička skupina na hrvatskome jeziku od izuzetnog je značaja za hrvatsku zajednicu u Vojvodini, jer se time zaokružuje proces cjelovitog obrazovanja na hrvatskome jeziku – od jaslica do lektorata hrvatskoga jezika i književnosti«, rekla je Vojnić.
Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je dodao da su »i male geste od krucijalne važnosti za Hrvate u Vojvodini«.
Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima ljetovanja djece sljedeće godine na Hrvatskom primorju, suradnji u području povezivanja gospodarstvenika Srbije i Hrvatske, te novim budućim projektima suradnje.