Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2019./20.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nedavno je objavio Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2019./20.
Taj se natječaj redovito objavljuje s ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje. Pritom ističemo da je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za predstojeću akademsku godinu osigurao veću financijsku potporu Programu učenja hrvatskoga jezika, kako bi se sveučilišni tečaj hrvatskoga jezika omogućio što većem broju zainteresiranih hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka, među kojima ima i onih u pojedinim državama Južne Amerike koji se nalaze u nepovoljnom sigurnosnom okruženju.
Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva. Kao mjesto pohađanja Tečaja zainteresirani imaju mogućnost odabrati jedan od četiri najveća hrvatska grada: Zagreb, Split, Rijeku ili Osijek.
Javni poziv je dostupan na poveznici https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-dodjelu-stipendija-za-ucenje-hrvatskoga-jezika-u-republici-hrvatskoj-za-akademsku-godinu-2019-20/4522
a u predmetnom tekstu i priloženim uputama navedeni su osnovni uvjeti, kriteriji, obvezna dokumentacija i ostali podaci od važnosti.
Javni poziv će biti otvoren do 1. srpnja 2019. što znači da zainteresirani trebaju uputiti prijavu najkasnije do toga dana.
Za dodatne informacije vezane uz Javni poziv kandidati mogu poslati pisani upit najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr
ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, svaki radni dan od 10.00 – 15.00 sati.
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Služba za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan RH