Kreativne radionice i predstavljanje

Dok su natjecatelji sudjelovali u kvizu i igrama, posjetitelji su se mogli uključiti u likovnu, decupaz i slamarsku radionicu, a na raspolaganju je bio i takozvani dičiji vašar na kom su oni spretni mogli osvojiti i poneku nagradu. Tijekom programa nastupile su i dječje folklorne skupine, i to članovi OKUD-a Mladost iz Subotice, HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta, HKPD-a Đurđin iz Đurđina i članovi HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, pripremna i mlađa skupina.
Tako su se od 16 do 20 sati smjenjivala pitanja, plesovi, igre i veselje. Prije samoga proglašenja pobjednika katedralni župnik mons. Stjepan Beretić predstavio je ovogodišnju malu bandašicu Petru Ivković Ivandekić i malog bandaša Matiju Matkovića. Oboje su učenici hrvatskog odjela, III. razreda OŠ Matko Vuković. Petra dolazi iz župe Uskrsnuća Isusova, a Matija iz župe sv. Roka.
Nakon što je predsjednik OO Dužijance malenih Denis Lipozenčić svim natjecateljima uručio zahvalnice i darove, djeci je na sudjelovanju čestitala i članica Gradskog vijeća zadužena za kulturu Miroslava Babić, koja je pobdjenicima uručila nagradu. Nisu praznih ruku otišli ni mali bandaš i bandašica, za njih je Venera bike, darovala rolere.
Zajedništvo, dječji osmjesi i veseli glasovi bili su nagrada organizatorima, HKC-u Bunjevačko kolo iz Subotice.