Ljetna škola hrvatskog jezika, kulture i duhovnosti na Prviću

Ovogodišnja Ljetna škola hrvatskog jezika, kulture i duhovnosti, koja se u organizaciji udruge Naša djeca održava već dugi niz godina, održana je od 29. srpnja do 6. kolovoza u mjestu Prvić Luka. Sudionici su, kao i svih prethodnih godina, boravili u Samostanu Svete Marije od Milosti u Prvić Luci gdje ih je s velikom radošću primio don Božo Škember.

Ove godine je bilo 64 sudionika od toga 38 djece koja pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku iz Đurđina, Ljutova i Subotice.

Kao i svake godine Ljetnja škola se održavala po unaprijed određenom programu.

»Dan započinje tjelovježbom i duhovnim nagovorom kojeg je ove godine vodio katedralni vikar vlč. Dragan Pašić. Nakon doručka odlazi se na plažu na sunčanje, plivanje a ove godine nas je zaista poslužilo vrijeme«, kaže predsjednica udruge Naša djeca Željka Vukov.

Ovogodišnja Ljetna škola održana je zahvaljujući donaciji Hrvatske katoličke misije blaženi Alojzije Stepinac iz Salzburga te pomoći Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice te donatorke iz Osijeka zahvaljujući kojoj su svaki dan uživali u sladoledu a koja je željela ostati anonimna.