Multimedijski spektakl otvara se trećim Kaleidoskopom kulture

Cjelogodišnji projekt kulture zajednice koji kroz različite procese povezuje umjetnike, kulturne institucije, nevladine organizacije, građane i publiku, jedinstveni Kaleidoskop kulture, započinje sutra, 4. rujna u 20 sati, na području nekadašnjeg Velikog Limana. Svečano otvorenje, za četiri dana, obilježit će umjetničko-programski koncept “Liman 5”, na mjestu susreta industrijske baštine i suvremenog stvaralaštva.
Sama ceremonija otvaranja započet će audio-vizualnim spektaklom koji je spajanjem različitih linija scenografije, poput svjetlosnog i video dizajna za koji je zadužen Izvanredni Bob, scenografsko rješenje čiji su autori scenografkinje Milica Stojšić i Aleksandra Tatić, kao i skladba koju potpisuje novosadski tehno producent Lag, najavljuje Kaleidoskop kulture kao prostor za nastanak umjetnosti kroz kulturu zajednice. Kinetička instalacija “Wirefull” umjetničkog kolektiva Karkatag stvorena je u odnosu na prostor nekadašnjeg velikog Limana, a premijerno će biti izvedena u sklopu Kaleidoskopa kulture. Publika će svečanost otvaranja moći uživo pratiti na Prvom programu Radio televizije Vojvodine u petak, 4. septembra u 20 sati, ali i putem internetskog prijenosa na web stranici Kaleidoskop kulture, kao i Facebook stranici Kaleidoskop kulture i Facebook stranici Novi Sad 2021.
Tijekom ceremonije otvaranja slijedit će se sve preporučene epidemiološke mjere. Svi ulazi na lokaciju bit će opremljeni termovizijskim kamerama, s beskontaktnim mjerenjem temperature. Tijekom ceremonije otvaranja, cijelo vrijeme će se poštovati mjere o maksimalnom broju posjetitelja događaja. Posjetitelji moraju na svim priredbama nositi zaštitne maske.

Tijekom četiri dana otvaranja Kaleidoskopa kulture doći će do privremene promjene režima prometa, u dijelu Bulevara despota Stefana – od Mosta slobode do raskrižja s ulicom Shakespeare, od srijede, 2. rujna do petka, 4. rujna u 2 sata. U dijelu Shakespeareove ulice – od Bulevara despota Stefana do Sunčanog keja, na neobilježenom parkiralištu u blizini Sunčanog keja kao i na parkiralištu ispred studentskog doma “Živojin Zulum”, od subote, 5. rujna do utorka, 8. rujna, primjenjivat će se privremena zabrana prometa.

Detaljan program trećeg Kaleidoskopa kulture s rasporedom moći ćete pronaći na web stranici: http://kaleidoskopkulture.com/sr/

Foto: Ceremonija otvaranja generalna proba Milica Stojšić