Nova sezona Mreže čitanja za srednjoškolce

Nakon prošlogodišnje promjene naziva i uspješnog natjecanja, Hrvatska mreža školskih knjižničara uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvatske i ove godine za srednjoškolce organizira kviz za poticanje čitanja i kreativnosti Mreža čitanja. U kvizu će kao i prethodnih godina sudjelovati i srednjoškolci koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici. U Gimnaziji Svetozar Marković, Politehničkoj školi i Medicinskoj srednjoj školi kviz će provesti Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU Hrvatska riječ.
U Godini čitanja koja je proglašena u Hrvatskoj, tema ovogodišnjeg kviza za školsku 2021./2022. godinu je U mreži suvremenih hrvatskih pisaca. Natjecanje se sastoji iz dva dijela: online kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka a potrebno je pročitati sljedeće knjige hrvatskih autora: Jerko Mihaljević – Putar i parizer; Marina Vujčić – Susjed i Jurica Pavičić – Crvena voda.
Tijekom školske 2021./2022. godine bit će održane tri razine natjecanja. Prva, školska razina kviza za poticanje čitanja i kreativnosti Mreža čitanja bit će održana danas (petak, 3. prosinca) diljem Hrvatske i u Subotici.