Novi broj »Hrvatske riječi« na kioscima

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ« danas je na kioscima diljem Vojvodine i Beograda.

Tjednik među ostalim, piše o ovogodišnjoj manifestaciji »Šokci i baština« te donosi izvješće sa sjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća koja je održana u Beregu.

Tu su i tekstovi o prekograničnim projektima putem kojih su opremljeni zavičajna »Biblioteka Croatica« u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata i informatički kabinet u OŠ »Vladimir Nazor« u Đurđinu.

Nastavlja se serijal tekstova o odnosima Srbije i Europske unije, kao i o pitanjima vezanim za proces pristupanja.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je Marku Tikvickom iz Subotice koji je bavi uzgojem starih rasa stoke, dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« tjednik piše o 100. obljetnici od kako su franjevački samostani u Subotici i Baču pripali hrvatskoj Franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda.

Među ostalim, možete saznati i kako je bilo na predstavljanju ZKVH-a i NIU »Hrvatska riječ« na beogradskom Sajmu knjiga, Festivalu tradicijskog pjevanja i izložbi u čast Stipanu Šabiću u Subotici, obilježavanju Svjetskog dana kravate u hrvatskim odjelima…

U intervjuu za tjednik govori Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i predsjednik DSHV-a.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).