Novi broj tjednika “Hrvatska riječ”

Novi broj tjednika, među ostalim, piše o izradi registra gospodarstvenika i poljoprivrednih gospodarstava hrvatske zajednice, kao i o novoj potpori škola iz Zagrebačke županije ovdašnjem obrazovanju na hrvatskom jeziku. Tjednik donosi i tekst o 26. Forumu hrvatskih manjina, te piše o odvjetniku i kulturnom djelatniku Grgi Bačliji, u povodu njegove smrti.
Tu je i priča o nekadašnjim svinjokoljima u Srijemu, a ovotjedna gospodarska reportaža posvećena je obitelji Jurišić iz Sombora koja se bavi uzgojem ovaca.
Također, možete saznati i kako je bilo na godišnjim koncertima folkloraša HKC-a »Bunjevačko kolo« iz Subotice i HKPD-a »Matija Gubec« iz Tavankuta, kao i na proslavi 85. obljetnice HKUD-a »Vladimir Nazor« iz Sombora. U intervjuu za tjednik govori dr. sc. Aleksandra Vujić, ekspertkinja u području prava nacionalnih manjina. Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play.