Novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika Hrvatska riječ, koji izlazi u petak, 28. lipnja, među ostalim, piše o novom izvješću Europske komisije o napretku Srbije a iz kuta ostvarivanja manjinskih prava. List se bavi i pitanjem mogućnosti dijaloga vlasti i oporbe u Srbiji.
Tu su i reportaže s prijama u Beogradu i Subotici priređenih u povodu proslave Dana državnosti Republike Hrvatske. Bački Hrvati rade na očuvanju običaja – Priskakanja vatre na sv. Ivana Cvitnjaka, a kako su to činili ove godine saznajte u novom broju.
Također, možete saznati i kako je bilo na Godišnjem koncertu HKPD-a Jelačić iz Petrovaradina, Tamburica festu u Novom Sadu, gostovanju KUDH-a Bodrog u Osojniku u Hrvatskoj, kao i kako je prošlo sudjelovanje veslačkog tima Salašari somborski na natjecanju u Mađarskoj.
U intervjuu za tjednik govori Milan Cindrić, član Zavičajne kulturne udruge Kukujevci.
Uobičajeno, tu je i rubrika Širom Vojvodine u kojoj možete saznati više i o drugim zbivanjima iz života ovdašnjih Hrvata.
Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook stranici tjednika.