Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o novim financijskim potporama Hrvatima u Srbiji iz matične države te donosi novi nastavak priče o 10 godina Hrvatske u Europskoj uniji.

Tjednik piše i o osudama sporne izjave ministra Aleksandra Martinovića vezano uz hašku presudu Vojislavu Šešelju i protjerivanje Hrvata iz Srijema.

»Hrvatska riječ« donosi i reportažu s Takmičenja risara u Đurđinu, a u susret Dužijanci u Mostaru, piše o ranijim organiziranim posjetima bačkih Hrvata svojoj prapostojbini.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je Darku Balaževiću iz Tavankuta koji se bavi voćarstvom.

Među ostalim, možete saznati kako je bilo na 38. koloniji slamarki i Godišnjem koncertu folkoraša HKPD-a »Matija Gubec« u Tavankutu, Dužijanci u Žedniku, Ljetnoj školi tambure u Rijeci…

U intervjuu za tjednik govori Elvira Kovács, potpredsjednica Narodne skupštine i predsjednica skupštinskog Odbora za europske integracije.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice