Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o središnjoj proslavi subotičke »Dužijance«, koja je tradicionalno sadržavala brojne vjerske i kulturne programe.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije a u ovom broju fokus je na projektima u kojima sudjeluju hrvatske udruge iz Tavankuta i Monoštora.

Nastavlja se serijal o iskustvima Hrvatske tijekom deset godina članstva u Europskoj uniji, a tjednik piše i o eksproprijaciji zemljišta zbog izgradnje pruge Beograd – Budimpešta koja je u najvećem dijelu pogodila poljoprivredne proizvođače, kao vlasnike parcela.

»Hrvatska riječ« donosi i tekstove s proslave blagdana sv. Roka u Beregu, međunarodne umjetničke kolonije »Stipan Šabić« u Subotici, Maratona lađa na Neretvi…

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je veterinarskoj ambulanti i apoteci »Sudarević-Vet« iz Subotice. U intervjuu za tjednik govori Radoš Đurović, izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiteljima azila. Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).