Novi broj tjednika “Hrvatska riječ”

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o imenu budućeg središta ključnih hrvatskih institucija u Subotici čiji će službeni naziv biti »Hrvatski dom – Matica«.

Možete pročitati i tekstove o 7. Danima Antuna Gustava Matoša koji su održani u više mjesta u Hrvatskoj i Srbiji kao i o nedavno otvorenom sportsko-rekreacijskom terenu u Baču.

Tu je i novi nastavak serijala o infrastrukturnim uvjetima u mjestima u kojima Hrvati žive u značajnijem broju a ovoga puta u fokusu je selo Lemeš.

U ovotjednoj gospodarskoj rubrici možete pročitati tekst o proizvođaču višanja Željku Stantiću iz Tavankuta dok rubrika »Sačuvano od zaborava« donosi prvi dio priče o stoljeću prisutnosti sestara Družbe Kćeri milosrđa u Subotici.

Među ostalim, na stranicama kulturne rubrike možete pročitati razgovor s akademskom slikaricom Marijanom Buljovčić iz Subotice.

U intervjuu za tjednik govori Nevena Baštovanović, autorica elaborata »(Ponovni) Osnutak hrvatske Drame u Narodnom kazalištu u Subotici«.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi«, te Twitter nalogu tjednika.

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama