Novi broj tjednika “Hrvatska riječ”

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, donosi pregled izgradnje Hrvatskog doma – Matice u Subotici, budućeg sjedišta hrvatskih institucija u Srbiji. Također, piše i o očekivanjima od susreta premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i premijerke Srbije Ane Brnabić, koji će, među ostalim, nazočiti otvorenju Hrvatskog doma – Matice u Subotici.

Možete pročitati više i o susretu predstavnika Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj, koji je održan u Vukovaru, kao i o nogometnoj utakmici između reprezentacija dviju manjina koja je igrana u Bijelom Brdu kraj Dalja.

»Hrvatska riječ« donosi i izvješće s predstavljanja elaborata o reosnutku Drame na hrvatskom jeziku u Subotici koje je priređeno u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je obitelji Geze Vukovića i zeta mu Marinka Dulića iz Tavankuta koja se bavi uzgojem lubenica, dinja, jagoda i praziluka.

Među ostalim, možete saznati i kako je bilo na manifestaciji »Dužijanca malenih« i Godišnjem koncertu Dječjeg folklornog ansambla HKC-a »Bunjevačko kolo« u Subotici, Etno radionici pravljenja tarane u Đurđinu, Godišnjem koncertu HKD-a »Šid«…

U intervjuu za tjednik govori Josip Jurca, dugogodišnji voditelj Velikog tamburaškog orkestra HKPD-a »Matija Gubec« iz Rume.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en), te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama