Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, bavi se temom – kako se troši novac od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta?

Tjednik piše i o problemima pojedinih vlasnika parcela vezano uz eksproprijaciju zemljišta zbog izgradnje brze ceste Sombor – Kikinda.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije a u ovom broju fokus je na projektima u kojima sudjeluju Fondacija »A. G. Matoš« iz Beograda i NIU »Hrvatska riječ« iz Subotice.

Nastavlja se serijal o iskustvima Hrvatske tijekom deset godina članstva u Europskoj uniji, a tjednik piše i o priznatom arheologu i muzealcu Antunu Dornu (1923.-1986.), podrijetlom iz Hrtkovaca, u povodu 100. obljetnice od njegova rođenja.

»Hrvatska riječ« donosi i tekstove o »Etnokampu« Hrvatske čitaonice u Subotici, trećem skupu obitelji Dulić, susretu mladih na Čikeriji, izložbi fotografija »AB OVO II« Josipa Šarića u Zemunu…

U intervjuu za tjednik govori dr. Tatjana Bugarski, regionalna koordinatorica za nematerijalno kulturno naslijeđe, viša kustosica, etnologinja u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).

.

.

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice