Novi dužnosnici HNV-a

Na četvrtoj sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u novome sastavu, održanoj u Subotici, vijećnici su usvojili Izvješće o realizaciji godišnjeg plana Vijeća za 2022. i izabrali novo vodstvo.
Za dopredsjednike su na prijedlog predsjednice Vijeća Jasne Vojnić izabrani: za Suboticu profesor kemije iz Donjeg Tavankuta Slavko Benčik, za Podunavlje kv. bravar iz Vajske Mladen Šimić, za Srijem studentica iz Batrovaca Snežana Pupić, i za Sombor diplomirani pravnik iz Monoštora Željko Šeremešić.
Za novu predsjednicu Izvršnog odbora HNV-a izabrana je master sociologinja iz Subotice Karolina Bašić, koja je u prethodnom razdoblju bila zadužena za razvojne projekte u Vijeću.
Za članove Izvršnog odbora HNV-a izabrani su: elektrotehničar računara iz Subotice Denis Lipozenčić (zadužen za kulturu), master učiteljica iz Subotice Nataša Stipančević (zadužena za obrazovanje), student iz Mirgeša Ninoslav Radak (zadužen za informiranje) i profesorica povijesti i umjetnosti iz Donjeg Tavankuta Ljubica Vuković Dulić (zadužena za službenu uporabu jezika i pisma).
Diplomirana pravnica iz Subotice, tajnica u OŠ Matko Vuković, Mirjana Stantić izabrana je ponovo za tajnicu Vijeća.