Novi Sad – EPK u finalu za najbolji europski trend brend

Europska prijestolnica kulture ušao je u finale izbora za najbolji europski trend brand u području kulture za 2021. godinu, na predstojećim Nagradama za europske kulturne brandove, koje će šesnaesti put biti dodijeljene u Drezdenu 11. studenoga ove godine.
U konkurenciji za najprestižniju europsku nagradu u području kulture našlo se 110 organizacija, institucija i kulturnih ustanova iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Belgije, Bjelorusije, Francuske, Izraela, Litve, Rusije, Srbije i Nizozemske, a projekt Novi Sad – EPK natjecat će se s berlinskom organizacijom Stiftung Zukunft Berlin i digitalnom švicarskom platformom za kulturu SpectYou.
Ekspertski žiri od 40 članova sastavljen od stručnjaka iz kulture, bussinesa i medija, odabrao je ukupno 26 finalista. Nagrade za najbolje kulturne brendove (Cultural Branda Awards), osnovane 2006. godine, predstavljaju najuglednije europsko priznanje za kulturne projekte u ukupno osam kategorija.
Nagrade će biti dodijeljene istaknutim akterima i organizacijama s europske kulturne scene, primjerima održivog ulaganja u kulturne projekte, inovativnim obrazovnim programima, regijama urbane kulture i kulturnog turizma, kao i najposvećenijim kulturnim menadžerima iz Europe.