Objavljena knjiga »Otrgnuto od zaborava – Ambulanta Palić«

U nakladi Matice hrvatske Subotica nedavno je objavljena knjiga subotičkog liječnika, otorinolaringologa prim. dr. med. Marka Sentea »Otrgnuto od zaborava – Ambulanta Palić«. Riječ je o drugom dijelu knjige objavljene prošle godine »Otrgnuto od zaborava – Naši liječnici«.

Kako navodi u svojoj recenziji prim. dr. med. Emil Libman, i ova je knjiga rezultat stvaralaštva autora u domeni povijesti medicine, a riječ je o dijelu zdravstvene kulture Subotice koji ocrtava razvoj zdravstva na Paliću.

»To je knjiga koja nam govori o zalaganju zdravstvenog kadra koji je trajno ili povremeno pružao medicinsku skrb stanovnicima mjesta u Zdravstvenoj stanici Palić, kao i stanovništvu okolnih naselja. Riječ je o knjizi u kojoj nam autor na temelju vjerodostojnih i temeljito pregledanih dokumenata, uz stručni rad liječnika, daje podatke o njihovom obiteljskom životu i društvenom djelovanju… Ovom knjigom autor je želio da se palićki medicinski radnici i njihov rad ne zaborave«, navodi među ostalim dr. Libman.

Autor knjige prim. dr. med. Marko Sente ističe kako je »ova monografija posvećena ljudima koji su svojim nesebičnim i požrtvovnim radom mijenjali svijet nabolje i svojom dobrotom ga činili plemenitijim. Bili su zaljubljenici u svoj poziv i vođeni tom ljubavlju činili su svakodnevicu svojih sugrađana i pacijenata ljepšom, lakšom i humanijom… Pomaganje drugima bila je misija njihova života«.

Urednica knjige »Otrgnuto od zaborava – Ambulanta Palić« je Ivana Petrekanić Sič, za grafičko oblikovanje i dizajn bio je zadužen Boris Cupać, a tiskala ju je »Rotografika« Subotica.