Odobrena sredstva za elektrifikaciju zvona

Nakon provedenog natječaja po javnom pozivu za dodjelu sredstava iz proračuna Općine Ruma za 2020. godinu, za programe i aktivnosti crkava i vjerskih zajednica rimokatoličkoj župi Uzvišenja svetog križa u Rumi dodijeljeno je 200.000 dinara. Dobivena sredstva su iskorištena za isplatu radova na elektrifikaciji zvona.
»Prijavili smo se na natječaj u dvije kategorije. Za kulturne aktivnosti dodijeljeno nam je 50.000 dinara. U kategoriji vjerskih objekata dobili smo 200.000 dinara. Uz pomoć dobivenih sredstava smo konačno nakon niza godina elektrificirali zvona koja nisu radila. Kada sam prije šest godina došao kao župnik u Rumu, tada je samo jedno zvono bilo u funkciji. Zahvaljujući majstoru Bogoljubu Arsenoviću iz Šida i donaciji Općine Ruma, sva naša zvona su sada u funkciji. Imamo još nekih manjih tehničkih poteškoća koje će naš majstor uskoro otkloniti«, istaknuo je rumski župnik vlč. Ivica Čatić.
Također ističe kako uspješna suradnja s Općinom Ruma traje duži niz godina.
»Drago mi je što Općina ima sluha za potrebe nas kao male zajednice i mislim da je to lijepa gesta odnosa u jednoj multinacionalnoj sredini. Mi kao manjinska zajednica osjećamo da nas Općina gleda pozitivno i blagonaklono i mislim da to promiče dobre međuljudske i međunacionalne odnose ovdje u Srijemu«, navodi vlč. Čatić.
Crkva Uzvišenja svetog križa otvorena je i za kulturne događaje. U proteklom razdoblju održan je koncert mješovitog zbora Val iz Rijeke, a kako navodi rumski župnik, čim bude prilika da se kulturni događaji ponovo organiziraju, bit će počašćen biti domaćinom.