Održan radni sastanak povodom organizacije 6. Subotičkog polumaratona

Predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor sazvao je za danas radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih sudionika u organizaciji Subotičkog polumaratona. Subotički polumaraton održava se u sklopu obilježavanja Dana grada Subotice, a iz godine u godinu sve popularniji kako među domaćih sportašima, tako i među sportašima iz inozemstva.
Na sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici Sportske udruge „Horizont“ u svojstvu organizatora utrke i predstavnici državnih i lokalnih tijela, i javnih službi: Ministarstva unutarnjih poslova, Policijskog ravnateljstva Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih poduzeća grada Subotice sa suradnicima, direktorica Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, Gradske organizacije Crvenoga križa, poduzeća „Vojput“ d.o.o., gradskih kulturnih ustanova, udruga, te predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi gradske uprave.

Nakon pet godina uspješnog održavanja ovog značajnog sportskog događaja, sudionici sastanka zaključili su da, unatoč činjenici da on iziskuje puno pažnje, detaljno razrađene planove i veliku stručnost, upravo je usklađen rad i želja da se pridonese uspjehu manifestacije koja nosi slavu našega grada, motiv i poticaj svima da se angažiraju svojim znanjem i resursima.
Dr.sc. Bálint Pásztor, predsjednik Skupštine grada u ulozi domaćina današnjeg sastanka rekao je, da je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija koja osim što promiče sport, promiče i Suboticu, a ujedno pridonosi i sadržajima turističke ponude našega grada.

Trasa je zamišljena tako da vodi kroz centar grada gdje se nalaze prelijepe građevine, ponos Subotičana. Sudionici će tijekom utrke biti u prilici vidjeti brojne kulturno povijesne objekte – crkve, Gradsku knjižnicu, uživati u ljepotama Gradske kuće, Sinagoge, Raichle palače, izgrađenih u secesijskom stilu.
Šesti po redu Subotički polumaraton održava se 27. kolovoza 2023. godine pod sloganom „Trči kroz povijest“.

Prijave su otvorene i zainteresirani trkači mogu se prijaviti na internetskoj stranici https://subotickipolumaraton.com/, za utrku od 5 km, utrku od 10 km i polumaraton (21,1) km.

Izvor i foto: subotica.rs

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice