Održana 15. sjednica Skupštine grada Subotice

Na 15. sjednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj vijećnici Gradske kuće, donesen je Zaključak o prihvaćanju Izvještaja o ostvarenju proračuna Grada Subotice za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se medijima nakon usvajanja ovog izvještaja, izjavio da je u prvih devet mjeseci ove godine proračun Grada Subotice raspolagao sa sredstvima od pet milijardi i petsto trideset i dva milijuna dinara, što iznosi 73,71 posto planiranog godišnjeg obujma, i da je uspoređujući s istim prihodima i primanjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine raspolagano s 13,93 posto više sredstava.
Uz podsjećanje da je Odluka o proračunu grada Subotice za 2021. godinu u visini od 6,3 milijarde dinara donesena 23. prosinca 2020. godine od Skupštine grada Subotice, a 9. rujna ove godine Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu grada Subotice za 2021. godinu u vrijednosti od 7,26 milijardi dinara, gradonačelnik Bakić je naglasio da su brojni čimbenici utjecali na uspješno izvršenje proračuna u prvih devet mjeseci ove godine.
Na današnjoj sjednici, na kojoj su usvojene ukupno 34 točke dnevnoga reda, donesena je i Odluka o izradi Izmjene dijela Plana generalne regulacije VIII. za zone „Željezničko naselje” i „Makova sedmica” i dio zone „Mali Radanovac”, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o općinskim cestama, ulicama i nekategoriranim putovima i Odluka o organizaciji i funkcioniranju civilne zaštite na području grada Subotice, kao i Odluka o izmjenama Odluke o stipendiranju studenata s područja Grada Subotice.

Foto/izvor: subotica.rs