Organizirani prijevoz učenika na linijama 2 i 3

SUBOTICA – Organizirani školski prijevoz za učenike hrvatskih odjela u Subotici (od 1. do 4. razreda) u čijoj blizini mjesta stanovanja nema škole u kojoj se nastava pohađa na hrvatskom jeziku započeo je početkom ovoga tjedna. Točnije, u utorak, 10. rujna, prijevoz se provodi na linijama 2 (iz Malog Bajmoka) i 3 (iz Radanovca), a linija 1 koja polazi iz Aleksandrova, a za koju Hrvatsko nacionalno vijeće traži mladu osobu ili studenticu za uslugu pratiteljice, trebala bi krenuti u ponedjeljak, 16. rujna.
Na ovoj liniji inače putuje najviše djece (16-ero od njih 28-ero, dok na drugoj i trećoj po šestero), a zbog njihovog dosadašnjeg kašnjenja na prvi sat u prijepodnevnoj smjeni, u maloj zgradi OŠ Matko Vuković, od srijede, 11. rujna, nastava umjesto od 7 i 30 počinje u 8 sati.
Glede početka prijevoza učenika, prošloga je tjedna u prostorijama HNV-a održan sastanak na kojem je roditeljima ovih učenika informacije o ovoj usluzi, koju osigurava Hrvatsko nacionalno vijeće i ovoga puta u suradnji s Mađarskim nacionalnim vijećem, prenijela predsjednica Odbora za obrazovanje Margareta Uršal.
Roditelji djece koja putuju gradskim prijevozom trebaju se obratiti u tajništvo škole kako bi djeca ostvarila pravo na mjesečnu kartu.